Пластини гумові для виробів, що контактують з харчовими продуктами ГОСТ 17133-83
Харчова гума гумова для виробів, що контактують з харчовими продуктами ГОСТ 17133 – 83. Призначена для виготовлення ущільнювачів нерухомих з'єднань та інших виробів при тиску до 0,6 МПа і температурі від - 30 до + 130С⁰.Пластина гумова для виробів, що контактують з харчовими продуктами, призначена для використання :
* Питна вода, молоко, вершки, молочні продукти, м'ясо, риба
* Фрукти, овочі, фруктово-ягідні соки, пюре і консерви, пиво, дріжджова суспензія, квас, цукрові сиропи та інші безалкогольні напої
* Вино, горілки, коньяки та інші алкогольні напої
*Рибні, олійні, овочеві консерви, солоні м'ясні і рибні продукти, овочі та гриби мариновані і солоні
Гума харчова біла (жиростойкая):
52-444 гумова суміш, температура -30 +100 С⁰;
формат 500х500 мм -товщина: 2; 3; 4; 5; 6; 8; 10; 12; 15; 18; 20; 30; 40 мм;
формат 700х700 мм -мало розмірів,
формат 1000х1000 мм - товщина 8 мм, 10 мм
Можливе виготовлення інших товщин.
Харчова гума чорна (спиртостойкая):
5С-3831 гумова суміш, температура до + 80С⁰; товщина 1; 2; 3; 4 мм; ширина рулону 900 мм.
ІР-171 гумова суміш, температура до + 130С⁰; товщина 2; 3; 4; 5; 6 мм; ширина: 1200 мм; товщина 8 мм, 10 мм формат 1000 х 1000 мм
Основні параметри і розміри
Гумові пластини виготовляють двох видів: технічні формові і технічні рулонні .
Рулонні пластини виготовляють у вигляді рулонів і аркушів.
В залежності від призначення пластини випускають шести типів (1, 2, 3, 4, 5, 6) і температурні інтервали працездатності, робочі середовища для кожного типу пластини наведено в табл. 1
Таблиця 1.
Робоче середовище |
Температурний інтервал працездатності, З |
Молоко, вершки, молочні продукти, м'ясо, риба |
Від -30 до +70 |
Від -30 до +100 |
|
Від -30 до +140 |
|
Жири, рослинні масла, тваринні і жиросодержащие продукти, майонез |
Від -30 до +70 |
Від -30 до +100 |
|
Від -30 до +140 |
|
Фрукти, овочі, фруктово-ягідні та овочеві соки, пюре і консерви, пиво, дріжджова суспензія, питна вода, газована вода, мінеральна вода, квас, цукрові сиропи та інші безалкогольні напої |
Від -30 до +70 |
Від -30 до +1100 |
|
Від -30 до +140 |
|
Вина, горілки, коньяки та інші алкогольні напої |
Від -30 до +70 |
Від -30 до +100 |
|
Рибні, м'ясні, овочеві консерви, солоні м'ясні і рибні продукти, овочі та гриби мариновані і квашені (солоні) |
Від -30 до +70 |
Від -30 до +100 |
|
Від -30 до +140 |
|
Місцелла |
Від -30 до +70 |
Примітка. Для продуктів, що містять менше 15% вологи (крупа, зерно та ін), застосовують будь-вказаний тип гумової пластини.
Товщина пластин і граничні відхилення по товщині повинні відповідати зазначеним у табл. 2.
Таблиця 2.
Товщина пластини |
Граничні відхилення пластин |
|
формових |
рулонних |
|
1,0 |
- |
±0,2 |
Формові пластини виготовляють 500 х 500 і 700 х 700 мм Граничні відхилення не повинні перевищувати ±25 мм.
Технічні вимоги
Гумові пластини повинні бути виготовлені у відповідності з вимогами цього стандарту за технологією, затвердженою в установленому порядку.
За фізико-механічними показниками гума повинна відповідати нормам, зазначеним у табл. 3.
За зовнішнім виглядом пластини повинні відповідати табл. 4.
Загальна кількість видових відхилень, зазначених у табл. 4, не повинно перевищувати 20 шт. на 1м2 пластини.
Пластини повинні бути виготовлені в прес-формі, виконаної не нижче 9 квалитета, з шорсткістю робочих поверхонь не більше Rа=0,32 мкм за ГОСТ 2789-73.
Для роботи в умовах тропічного клімату пластини повинні виготовлятися у відповідності з вимогами цього стандарту і ГОСТ 15152-69, група VII категорії 2-5.
Таблиця 3.
Найменування показника |
Норма для гум |
Метод контролю |
|||||
на основі натурального каучуку та його поєднанні з іншими каучуками |
на оснозе синтетичних каучуків |
||||||
малої твердості |
середньої твердості |
підвищеної твердості |
малої твердості |
середньої твердості |
підвищеної твердості |
||
1. Умовна міцність при розриві, МПа (кгс/см2), не менше |
4,4(45) |
3,9(40) |
8,8(90) |
4,4(45) |
3,9(40) |
5,9(60) |
По ГОСТ 270-75, зразки типів I і II, товщиною (2±0,2) мм |
2. Відносне подовження після розриву, %. не менш |
350 |
300 |
200 |
350 |
250 |
150 |
По ГОСТ 270-75, зразки типів I і II, товщиною (2±0,2) мм |
3. Відносна залишкова деформація після розриву, %, не більше |
30 |
25 |
25 |
45 |
40 |
25 |
По ГОСТ 270-75, зразки типів I і II, товщиною (2 ±0,2) мм |
4. Твердість по Шору А, умовні одиниці |
35-55 |
50-70 |
65-90 |
35-55 |
55-70 |
65-90 |
По ГОСТ 263-75 |
5. Зміна відносного подовження при старінні в повітрі для гум з інтервалами працездатності від -30 до +70 С (умови визначення 70 °С за 24 год) і -30 до +100С (умови визначення 100 С за 24 год), %, не більше |
40 |
40 |
40 |
40 |
40 |
40 |
По ГОСТ 9.024-74, метод 1 |
6. Коефіцієнт теплостійкості за опору розриву після 6 год дії насиченої пари при (143±3) С для гум з температурним інтервалом працездатності від -30 до +140 С, не менше |
0,6 |
0,6 |
0,6 |
Додаток 1 |
Примітка. Для гум з твердістю 75-90 допускається відносне подовження до 120 %.
Таблиця 4.
Видове відхилення |
Норма для пластин |
|
формових |
рулонних |
|
1. Ризики, піднесення, поглиблення, мм, не більше |
0,5 |
0,5 при товщині до 3,0 мм; |
2. Включення і сліди від випавших включень, мм, не більше |
0,5 |
0,5 при товщині до 3,0 мм; |
3. Недопрессовки, раковини, вм'ятини, мм, не більше |
1,0 |
- |
4. Різнотовщинність, мм, не більше |
0,5 поля допуску |
В інтервалі граничних відхилень |
5. Зарізів, вириви, подряпини, мм, не більше |
0,5 |
- |
6. Бульбашки загальною площею на 1м2, не більше |
0,5 |
0,5 |
7. Кількість бульбашок на 1 м2, шт, не більше |
10 |
10 |
8. Різнотон, муаровий малюнок, потертість глянцю, наявність вицвітають інгредієнтів, точкові вкраплення |
Допускаються |
Допускаються |
9. Сліди від нагару гуми в прес-формі |
- |
- |
10. Розшарування гумових шарів у розрізі по крайці пластини, мм, не більше: по довжині глибиною |
- |
2,0 0,5 |
11. Кількість розшарувань гумових шарів на 1 м довжини, шт., не більше |
- |
3,0 |
12. Пори в зрізі діаметром, мм, не більше |
- |
10,2 |
13. Наявність пудровочного матеріалу, відбитки рельєфу і ворсинок тканини, сліди від впливу пари |
- |
Допускається |
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Україна ТД |
Країна виробник | Україна |
Матеріал пластини | Гума |
Вид пластини | Формовий |
Ступінь твердості | Середня |
Мінімальна робоча температура | -30 град. |
Максимальна робоча температура | 100 град. |
Твердість (по Шору) | 65 од. |
Гігроскопічність | Ні |
Вага | 4 кг |
Гарантійний термін | 12 міс |
Користувальницькі характеристики | |
Марка пластини | Харчова |
- Ціна: 4 400 ₴
- Спосіб упаковки: Робимо на замовлення формат 500х500 мм, 700х700мм, 1000х1000мм, запит можна надіслати на вайбер або електронну пошту
- Під замовлення
- Тільки оптом
Гума харчова біла 12 мм 500х500 мм ГОСТ 17133-83
4 400 ₴
- +380 (68) 278-83-11Kyivstar
- +380 (63) 774-71-30Lifecell
- +380 (50) 217-73-55Vodafone
- +380 (68) 278-83-11VIBER